Ілюстрація REUTERS

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" почала приймати цифровий студентський квиток з мобільного додатку для оцифрованих документів "Дія" як документ, що підтверджує статус студента.

Читайте такожУ Києві відклали введення е-квитка: всі подробиці (відео)

Про це повідомила прес-служба компанії на своєму офіційному веб-сайті.

Відео дня

"Студенти при посадці на потяг замість пластикового оригіналу можуть пред'явити цифровий документ з мобільного додатку "Дія". Цифровий студентський квиток також дозволяє подорожувати поїздом зі знижкою 50%", - сказано в повідомленні.

У компанії підкреслили, що цифровий студентський має такі самі переваги, як і пластиковий оригінал: ідентифікує особу, підтверджує статус студента і надає знижки.

Подорожувати зі знижками з е-студентським можна: загальних і плацкартних вагонах, вагонах 2-3 класу всіх категорій міжміського сполучення, всіх вагонах регіональних поїздів, поїздах приміського сполучення.

Згідно з повідомленням, "Укрзалізниця" приймає вже чотири цифрових документи "Дія": ID-карту, закордонний біометричний паспорт, водійське посвідчення та студентський квиток.

Як повідомляв УНІАН, у квітні Міністерство цифрової трансформації представило студентські квитки в мобільному додатку для оцифрованих документів "Дія".