В рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" роботи зі зведення Запорізьких мостів через Дніпро тривають швидкими темпами, і вже цього року водії зможуть поїхати новим маршрутом. Про це повідомив у  Facebook заступник голови Офісу Президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко.

Він проінспектував хід робіт на мостах разом з Першою Леді Оленою Зеленською.

Тимошенко пояснив, що проєкт мостів з’явився ще давно – у 1965 році, але розпочати його повноцінну реалізацію вдалося з початком "Великого будівництва" у 2020 році. 

Відео дня

У грудні 2020-го рух верховою частиною балкового мосту було відкрито. А на минулому тижні мости з’єднали з Лівим берегом Дніпра, завершивши насування 3400-тонної металоконструкції. 

"Вже цього року новою автомагістраллю можна буде проїхати з Лівого на Правий берег. Запорожці, які давно страждають від заторів, зітхнуть з полегшенням. Сьогодні разом із Першою Леді України Оленою Зеленською ми бачили, як панорама Запоріжжя змінилась менше ніж за рік. Від сумного недобуду до майже готових мостів", - зазначив Тимошенко.

За його словами, інженерний ансамбль Запорізьких мостів складається з 6 розв’язок, 26 штучних споруд і 4 позакласних мостів. Загальна довжина всієї магістралі – 9,1 км.

На думку Тимошенка, мости стануть потужним імпульсом для розвитку одного з найбільших індустріальних центрів країни, а також покращать сполучення між двома частинами міста і островом Хортиця, де зараз відбувається масштабна реконструкція.

Нагадаємо, у четвер, 5 серпня, заступник голови ОП Кирило Тимошенко та Перша Леді Олена Зеленська в ході робочої поїздки відвідали острів Хортиця, який відновлюється в рамках "Великого будівництва". За ініціативою Першої Леді, яка започаткувала проєкт "Без бар’єрів", Хортиця стане першим туристичним магнітом в Україні, що повністю відповідатиме сучасним стандартам доступності та інклюзивності.