Введення нового договору про вантажоперевезення відклали на липень / фото УНІАН

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" доопрацювала положення нового договору на перевезення вантажів і вводить його в дію з 1 липня.

Читайте також"Укрзалізниця" назвала суму збитків від пасажирських перевезень за 2019 рік

Про це повідомила прес-служба компанії.

Відео дня

"Укрзалізниця" у тісному співробітництві з усіма зацікавленими сторонами - представниками бізнесу та їх об'єднаннями, міністерствами, Антимонопольним комітетом України та іншими відомствами - допрацювала новий договір про надання послуг по організації перевезення вантажів і вводить його в дію 1 липня 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що публічне обговорення умов співпраці з замовниками послуг вантажних перевезень було розпочато ще у квітні 2019 року, але в останній час було проведено цілу низку переговорів у широкому колу замовників послуг вантажоперевезень, їх об'єднань, фахівців та контролюючих органів.

"Кінцевий варіант договору максимально відповідає інтересам учасників перевізного процесу. Підкреслюємо, що, попри проведену роботу, "Укрзалізниця" закликає всі зацікавлені сторони продовжити всебічне співробітництво, адже наша спільна головна мета - стійкий, безперебійний процес вантажних перевезень за кращими зразками ведення бізнесу", - повідомила в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, 30 березня "Укрзалізниця" повідомила, що перенесе на два місяці введення нового договору про вантажоперевезення, який спочатку планувалося ввести з 1 червня. У березні Антимонопольний комітет України рекомендував "Укрзалізниці" утриматися від впровадження нового договору у зв'язку з ущемленням інтересів замовників послуг.