facebook.com/velyke.bud

Після завершення усіх ремонтних робіт на "Дорозі Єдності" М-30 Стрий — Ізварине, яка простягається від Львівської до Луганської областей, очікуваний трафік на ній сягатиме 40-50 тис. автомобілів на добу.

Про це повідомив заступник голови Укравтодору Андрій Івко, пише "РБК-Україна".

"Це (ремонт) не лише дозволить скоротити час у дорозі з Львівської до Луганської області щонайменше на 3 години, але й розвантажить міжнародні автошляхи М-06 Київ — Чоп та М-03 Київ — Харків — Довжанський, які нині найпопулярніші маршрути з правого на лівий берег. Альтернативний шлях — М-30 — дозволить послабити транспортне навантаження цих найбільших доріг", — зазначив Івко.

Відео дня

За даними Укравтодору, сьогодні на М-30 влаштовано вирівнюючих шарів покриття та забезпечено безпечний проїзд майже на 600 км автодороги із 630 км, запланованих до ремонту цього року. Повністю впоратися із заявленим кілометражем планують до кінця року. Загальна протяжність траси становить 1392,3 км і частина дороги вже була відремонтована минулого року. 

Дорога Єдності "зшиває" Україну з Заходу на Схід, проходячи від Львівщини до Луганщини територією 10 областей. 

Її стратегічна особливість полягає також у тому, що ця дорога є частиною європейського маршруту E50, а також пересікається з низкою інших міжнародних та національних трас України: на початковій точці у Стрию — з М-06 від кордону з Угорщиною, у центральній Україні виходить до Н-14, що веде до Миколаєва, а також перетинає трасу М-05 Київ — Одеса, що веде до основного морського порту країни.

"Таким чином, є велика ймовірність того, що якщо водії прямують з однієї області України до іншої або ж до іншої країни, вони так чи інакше виїдуть саме на "Дорогу Єдності", ставши свідками інфраструктурних змін на українських трасах", — зазначається у публікації.

Раніше в ОП повідомили про плани до кінця 2024 року зробити у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" 24 тисячі кілометрів доріг в Україні.