Модель створена на платформі китайського хетчбека Chery M11/ фото УНІАН Володимир Гонтар

Новина про те, що ЗАЗ презентував оновлену модель автомобіля "Славута", виявилася фейком.

Дану інформацію УНІАНу підтвердили в прес-службі "УкрАвто".

Читайте такожЗАЗ починає виробництво новітнього кросовера Renault

Відео дня

"На жаль, в ЗМІ потрапила не перевірена інформація. Виставка "Столичне автошоу" цього року в Києві не проводилася", - заявив прес-секретар "УкрАвто" Дмитро Скляренко.

Раніше ТСН.uа опублікував інформацію про те, що Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ) офіційно представив нове авто на базі "Славути".

"Автомобіль нового покоління ZAZ Slavuta Nova був представлений на виставці "Столичне автошоу" в Києві. Якщо цей хетчбек і надійде в продаж, то не раніше, ніж через півтора року. Нова модель автомобіля створена на платформі популярного китайського хетчбека Chery M11. Під капотом розмістився 1,6-літровий бензиновий мотор, потужність якого становить 93 к.с. разом з тим він має п'ятиступінчасту механічну коробку передач", - йшлося в новині.

Також було опубліковано фото автомобіля.

Фото ТСН.uа

Зараз новину про презентацію авто видалено.

Що таке ЗАЗ

Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ, Запоріжжя) - найбільше автомобілебудівне підприємство України з повномасштабним виробництвом автомобілів, комплектуючих, штампуванням, зварюванням, фарбуванням, складанням. Підприємство входить до корпорації "УкрАВТО".

Корпорація "УкрАВТО" є генеральним імпортером і офіційним дилером понад 20 автомобільних брендів, володіє повним циклом власного виробництва. Корпорація є власником контрольного пакету акцій ЗАТ "ЗАЗ". У структуру корпорації входить понад 400 автосервісних підприємств у всіх областях України.

Співпраця з російським АвтоВАЗом

У липні 2020 року ЗАЗ почав співпрацювати з російським АвтоВАЗом і збирати Ladа.