Команда Трампа розробляє плани безпрецедентного видворення іммігрантів / Колаж УНІАН, скріншоти

Союзники кандидата на посаду президента США, колишнього глави Білого дому Дональда Трампа розробляють плани безпрецедентного видворення іммігрантів із країни. Про це йдеться у матеріалі The Wall Street Journal.

Видання з посиланням на джерела повідомляє, що нині розробляються детальні пропозиції щодо реалізації планів Трампа, включаючи спробу депортації шукачів притулку в інші країни.

"Кадри колишніх чиновників адміністрації Трампа, прихильників Трампа та консервативних імміграційних шахраїв пишуть укази, політичні записки та інші документи, намагаючись перетворити передвиборчу риторику на політику. ... Мета полягає в тому, щоб бути готовими в перший день президентства Трампа зупинити потік мігрантів через кордон США та Мексики ... та закласти основу для того, що, за словами колишнього президента, буде найбільш масовою депортацією в історії США", - йдеться у матеріалі.

Відео дня

Зазначається, що, зокрема, обговорюються:

  • прискорення розгляду питання про надання притулку мігрантам, щоб вони могли швидше отримати право на депортацію;
  • скасування захисту від депортації для сотень тисяч мігрантів, створеного адміністрацією Байдена;
  • змушенння країни по всьому світу приймати назад більше своїх депортованих громадян.

"Під час своєї кампанії 2016 року Трамп заявив, що побудує стіну вздовж більшої частини кордону США та Мексики, але не встиг завершити її під час свого перебування на посаді. Він також сказав, що буде проводити широкомасштабні депортації під час передвиборчих промов вісім років тому, але його адміністрація депортувала пару сотень тисяч іммігрантів на рік - цифри, які бліднуть у порівнянні з приблизно 11 мільйонами, які проживали в США, поки він був на посаді", - резюмує видання.

Додамо, що антиміграційна риторика є наріжним каменем передвиборної кампанії Трампа, і вона здатна на виборах схилити шальки терезів на його бік.

Вибори президента США 2024 - останні новини

Президент США Джо Байден покликав Трампа на дебати. Колишній глава Білого дому погодився, при цьому зазначив, що "готовий і бажає обговорювати Кривого Джо" двічі і рекомендував би провести більше двох раундів дебатів.

Угода не гарантує проведення дебатів. Але це свідчить про зацікавленість обох таборів у публічному спарингу.

Вас також можуть зацікавити новини: