Photo by Alexander Prokopenko

У перемогу Юлії Тимошенко на президентських виборах вірять мешканці 23 із 24 українських областей. В цілому по країні це – 21% виборців.

Про це свідчить останнє дослідження Соціологічної групи «Рейтинг».

Найбільше впевнених у тому, що наступним главою держави стане саме лідер «Батьківщини» мешкає у Полтавській області - 29%. У Рівненській, Кіровоградській, Волинській та Київській областях – таких чверть.

Відео дня

Загалом за останній рік кількість переконаних у перемозі Юлії Тимошенко зросла в середньому втричі в усіх регіонах України. У деяких областях – кількість виборців, які бачать президентом саме її, збільшилася вп’ятеро (Луганська та Харківська області).

Водночас за ті ж таки 12 місяців суттєво зменшилася віра у другий термін чинного президента. В окремих регіонах - мало не втричі. Так, на Одещині минулого року цей показник становив 16%, цього року – лише 6%.

Серед іншого, Петро Порошенко знову очолює антирейтинг кандидатів. За нього у жодному випадку не проголосували б у середньому по країні понад 50% опитаних. Найбільше не люблять президента в Одеській області - 75% та в Чернігівській - 66%.

Опитування проводилось з 16 листопада по 9 грудня 2018 року. У дослідженні, здійсненого за методом особистого інтерв’ю, взяли участь по 1600 респондентів у кожній області України. Вибірка сформована з урахуванням вікової й гендерної структури області з урахуванням типу поселення. Похибка становить не більше 2,4%.

Опитування також засвідчило, що Юлія Тимошенко залишається беззаперечним лідером президентських перегонів. Вона впевнено перемагає майже в усіх регіонах, в низці областей її підтримують понад чверть виборців.