У цьому зв'язку глава МЗС зазначив, що Україні потрібна скоординована позиція з усіма партнерами / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що Російська Федерація використовуватиме українських військовополонених моряків, захоплених біля Керченської протоки, як товар для впливу на українські вибори.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава МЗС сказав під час відкриття виставки копій старовинних карт України.

"Буквально декілька хвилин тому була ще одна координаційна нарада у пані Людмили Денісової. Ми визначали спільну тактику на найближчі дні. Завтра відбудеться в Одесі зустріч з родичами наших військовополонених моряків", - заявив Клімкін.

Відео дня

"Ми намагаємося, по-перше, надавати всю можливу дійсно людську допомогу, щоб полегшити їх перебування, починаючи від тих грошей, які дозволяє давати Російська Федерація", - додав міністр.

Читайте такожЦВК зареєструвала ще чотирьох кандидатів на пост президента України (відео)

"Ми підписали відповідні угоди з адвокатами, які будуть захищати наших хлопців. Сьогодні будуть підписані останні шість угод. Якраз ми говоримо про це з Миколою Полозовим, який частково координує дії адвокатів", - сказав глава МЗС.

"17-18 (січня) Росія буде намагатися проводити засідання своїх нелегітимних судів. Ми зараз працюємо над тим, щоб нашим хлопцям була надана уся можлива підтримка і щоб представники наших друзів і партнерів були також присутні на цих судах", - наголосив Клімкін.

"Одночасно ми активізували абсолютно всіх з наших друзів і партнерів, а також всіх, хто в принципі може допомогти. Я вже казав, я вважаю, що Росія буде намагатися використовувати, як завжди вона використовує і політичних в'язнів, і заручників, як певний товар в тому, щоб впливати на наш виборчий процес. Причому це стосується будь-яких виборів", - вважає він.

У цьому зв'язку глава МЗС зауважив, що Україні потрібна скоординована позиція з усіма партнерами, і відповідна робота постійно відбувається.

Раніше Клімкін заявив, що Російська Федерація буде використовувати питання звільнення захоплених українських моряків і політичних в'язнів в контексті виборів в Україні.