За останній тиждень в Україні зареєстровано 350 заяв про порушення виборчого законодавства / фото: УНІАН

За останній тиждень в Україні зареєстровано 350 заяв про порушення виборчого законодавства, відкрито 24 кримінальних провадження і складено 118 адміністративних протоколів.

Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий сьогодні під час наради в МВС, повідомляє прес-служба відомства.

«Початок тижня був достатньо спокійний, але з четверга події в державі почали розгоратись не спокійно. У Житомирі велика група радикалів намагались проникнути на сесію обласної ради, але засоби, якими вони це робили - неприйнятні і призвели до зіткнень з поліцейськими. Було травмовано кілька правоохоронців, але ми змогли забезпечити громадський порядок», ‑ сказав він.

Відео дня

Читайте такожАваков: штаби політиків посилають один на одного бойовиків з зеленкою та нагнітають ненависть у суспільстві

Також він нагадав про події у Львові та Білій Церкві, коли правопорушники намагалися зірвати передвиборчу агітацію двох кандидатів у президенти України.

Посадовець нагадав, що кількість масових заходів, пов’язаних з виборами, збільшується щодня.

«Ми усвідомлюємо рівень терористичної загрози, тому потрібно проводити також і фільтраційні заходи. Не допустимо, аби проносилась вогнепальна та холодна зброя, хімічні речовини. Всі спецпідрозділи Нацполіції, які перебвають у резервах, будемо залучати за необхідності», ‑ зазначив Яровий.

Він також наголосив на необхідності взяти під контроль всі режимні приміщення, особливо ті, де є зброя та таємні документи.

Свою чергою голова Національної поліції Сергій Князєв повідомив, що поставив перед керівниками ГУНП та заступниками чітке завдання щодо посиленого несення служби під час масових заходів.

Як повідомляв УНІАН, Ляшко звинуватив штаб Порошенка у підготовці «брудних провокацій» проти себе.