Гримчак прокоментував ситуацію зі спостерігачами з РФ / фото УНІАН

Наміри Росії послати своїх спостерігачів на президентські вибори попри заборону Верховної Ради є виявом неповаги до України та її інституцій.

Читайте такожВолкер вважає прийнятним участь спостерігачів РФ в українських виборах у складі місії ОБСЄ/БДІПЛ

Про це в ефірі "Прямого" розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак.

Відео дня

"Спроба російських спостерігачів потрапити на територію України говорить про те, що велика кількість росіян, а також російська влада не вважають Україну окремою державою. Є офіційне повідомлення про заборону в'їзду в Україну і прийняття участі спостерігачів з РФ. Є відповідне рішення українського парламенту - вищого законодавчого органу. Навіщо після цього їхати - незрозуміло. Це неповага до нашої держави та її інституцій", - зазначив він.

Також Гримчак висловив думку, що росіянам, які намагатимуться потрапити в Україну попри всі заборони, треба заборонити в'їзд до країни на декілька років.

"Вважаю, що російських спостерігачів треба зупинити, поставити у паспортах штампи із забороною в'їзду в Україну на 3-5 років і на цьому закінчити цю історію", - наголосив він.

Крім того, Гримчак підкреслив, що в Росії готуються до невизнання результатів президентських виборів.

"Я розумію, що в Росії немає інших тем для розмов у ЗМІ, крім України. Вони цілеспрямовано готують своїх людей для того, щоб не визнати результати", – додав Гримчак.