До парламенту наразі потрапляє шість партій / фото УНІАН

Якби вибори до Верховної Ради України відбувалися в середині лютого, то в парламент могли б пройти шість партій.

Про це свідчать результати проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) опитування.

"Якщо розрахувати відсотки стосовно тих, хто визначився (власне, саме ці показники найближчі до можливих результатів виборів, якби вони проводилися на початку лютого), то отримаємо результати, відповідно до яких зараз пройти до парламенту найбільші шанси мають 6 партій. 22,7% громадян проголосували б за партію «Слуга народу», 16,9% – за партію «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», 16,2% – за партію «Блок Петра Порошенка «Солідарність», 11,4% – за партію «Опозиційна платформа – «За Життя», 6% – за партію «Громадянська позиція», 5,7% – за Радикальну партію Олега Ляшка", - йдеться у результатах дослідження.

Відео дня

Водночас 4% проголосували б за партію «Опозиційний блок», 3,7% – за партію «Об’єднання «Самопоміч», 2,3% – за «Блок Святослава Вакарчука», 1,7% – за партію «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» і т.д.

Читайте такожУ другому турі виборів Порошенко програє майже усім головним конкурентам - опитування

Всеукраїнське опитування громадської думки проведено 8 по 20 лютого 2019 року. Методом особистого інтерв'ю опитано 2042 респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 4-х ступеневою стохастичною вибіркою, що репрезентативна для населення України віком від 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн–ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.