Фото прес-служби СПУ

Лідер Соціалістичної партії України Ілля Кива звернеться до послів країн ЄС і Держдепу США щодо забезпечення незалежного розслідуванням інформації про розкрадання оборонних коштів, до яких причетна українська влада. Про це глава СПУ заявив в ефірі телеканалу «НАШ», повідомляє прес-служба СПУ на офіційному сайті партії.

«Як кандидат у президенти, як громадянин України, як глава СПУ, я звертаюся до міжнародного співтовариства, до послів ЄС і Держдепу США - забезпечте незалежне розслідування. Тому, що фігуранти цієї справи є бізнес-партнерами президента України, кум якого є генеральним прокурором України. Ми не можемо розраховувати на прозоре розслідування. Тут нам потрібна підтримка наших міжнародних партнерів», - підкреслив політик.

На переконання Іллі Киви, фігурантів цієї резонансної справи необхідно негайно заарештувати, щоб уникнути їх впливу на хід розслідування.

Відео дня

«Гладковського (перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський - Ред.) треба не тимчасово відсторонювати від займаної посади, а заарештовувати, щоб він не мав можливості тиску на слідство, щоб він не мав можливості приховати докази. Це не корупційні дії, це зрада батьківщини. Це ОЗУ, це спрут, який паразитує на нашій країні і послаблює нашу обороноздатність», - підкреслив він.

Глава СПУ також підкреслив, що президент і кандидат в президенти Петро Порошенко не має права брати участь у виборах, також необхідно почати процедуру імпічменту.

«Сьогодні в черговий раз красиві гасла показали своє обличчя - зрада і держзрада вищих чиновників. На жаль, одним з фігурантів цієї справи є президент, тому необхідно негайно оголосити імпічмент», - сказав він.