Голова Аграрної партії України Юрій Крутько наголосив, що місія Аграрної партії у Верховній раді – це зміна всієї системи державного управління, розбудова країни за європейським принципом «знизу догори» та завершення процесу децентралізації.

«Нашою головною стратегічною метою є участь і перемога у парламентських виборах. Ми повинні прийти до Верховної Ради з пакетом готових законопроектів, які покращать життя громадян. На сьогоднішній день кропітка робота з підготовки законодавчих документів є рівноцінним завданням для партії, не менш важливим, ніж, власне, перемога на виборах до парламенту», – наголосив Юрій Крутько.

Протягом останніх трьох виборчих кампаній до об’єднаних територіальних громад Аграрна партія впевнено посідає третє місце за кількістю отриманих депутатських мандатів. 

Відео дня

«Україна взяла невідворотній курс на Євросоюз, а значить і будувати країну, політичну систему і систему державного управління ми маємо за європейським принципом. Наша партія в цьому напрямку має найбільше шансів, адже побудована знизу догори на відміну від інших політичних сил. Аграрна партія сьогодні – це 5 тисяч самодостатніх депутатів, які є лідерами у своїх середовищах, та майже 80 тисяч партійців по всій Україні», - зазначив заступник Голови Аграрної партії Іван Чайківський, виступаючи перед присутніми.

Аграрна партія є активним прихильником парламентської форми правління, і не підтримуватиме жодного кандидата на цих президентських виборах. Політсила свідомо не висувала кандидата на посаду Глави держави, аби не уподібнюватися іншим партіям, які виставляють технічних кандидатів і грають в інтересах олігархів.

Заступник голови партії Олег Корбан підкреслив, що український дуалізм влади не дозволяє рухатись країні далі: «поки буде існувати розтяжка, що за виконання бюджету країни відповідає прем’єр, а голів обладміністрацій, через кого цей бюджет виконується на місцях, призначає Президент - все керівництво силових структур України, які повинні контролювати реалізацію діючої Конституції і законів України, призначає Президент, у нас в країні буде існувати бардак і безвідповідальність у всіх гілках влади».

Члени Аграрної партії України озвучили головну вимогу до органів державної влади сьогодні: «показати справжню шану європейським цінностям – провести президентські вибори чесно та без порушень, забезпечити кожному громадянину вільне волевиявлення».

Нагадаємо, Аграрна партія України була заснована в жовтні 1996 року. Політична сила, перш за все, представляє інтереси середнього класу, того найбільш важливого прошарку суспільства, на якому ґрунтується сталий економічний розвиток України.