Пріоритетними сферами для розвитку України має бути освіта, наука та виховання. Адже саме це виведе країну зі штучно створеної кризи.

Про це Юлія Тимошенко заявила 15 березня в столичному Будинку Художника, під час обговорення теми «Вища школа, наука та культура у програмах кандидатів у президенти».

Цьогоріч клуб «Елітарна світлиця» запросив до діалогу не лише академіків, а й народних обранців. Проте серед палітри 44 кандидатів на посаду президента науковців уважила лише Тимошенко.

Відео дня

Як зазначила лідерка «Батьківщини», парадигма цінностей у світі давно змінилася. Тепер цінується інтелект людини, а не нафта, газ, надра, земля, як було раніше.

«Ми мусимо створити заробітні плати, всі умови, весь соціальний пакет для освітян такий, щоб кращі з кращих пішли в систему освіти, тому що тоді вони будуть виховувати кращих з кращих - наших дітей», - запевнила вона.

Тому ініційований Юлією Тимошенко Новий курс України включає розроблену разом із кращими інтелектуалами країни програму докорінних змін, які передбачатимуть модернізацію всіх навчальних закладів та зміну підходів до фінансування науки, а також всі необхідні умови для комфортного життя, роботи та гідної зарплатні у сфері освіти.