Мер Києва Віталій Кличко приїхав голосувати на виборах президента України на велосипеді.

Читайте такожВ Україні проходять вибори президент (фоторепортаж)

Відео дня

Як повідомили у прес-службі Київського міського голови, з тренування він прибув на виборчу дільницю в Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна о 8-й годині ранку.

Кличко поспілкувався з іноземними спостерігачами і наголосив, що дуже важливо, щоб вибори відбулися без порушень і маніпуляцій.

«Ключове завдання - щоб вибір кожного українця був захищений», - сказав мер Києва.

«Від цих виборів залежить, яким чином розвиватиметься Україна. Незалежно від того, кого оберуть президентом, дуже важливо, щоб жодному разі наша держава не звернула з курсу на євроінтеграцію», – заявив Кличко журналістам після голосування.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 31 березня, в Україні проходять чергові президентські вибори.

Відповідно до календарного плану виборів, дільниці для голосування відкрились о 8.00 та працюватимуть до 20.00 включно. Центральна виборча комісія зареєструвала 39 кандидатів у президенти.

В Україні створено 199 виборчих округів. Орієнтовна кількість виборчих дільниць, за даними сайту ЦВК, становить 29 тис. 888. У закордонному виборчому окрузі - 101 виборча дільниця.

ЦВК зареєструвала 2 тис. 344 спостерігача від іноземних та міжнародних організацій на виборах президента.

До забезпечення публічного порядку в Україні залучено понад 135 тисяч правоохоронців.

Кампанія з виборів президента України офіційно стартувала 31 грудня 2018 року.

Згідно з календарним планом заходів з підготовки та проведення чергових виборів президента, результати голосування Центрвиборчком має встановити до 10 квітня.

Якщо жоден із кандидатів не набере сьогодні, 31 березня, більше 50% голосів, то 21 квітня має відбутися другий тур виборів, у який вийдуть кандидати, які посіли перші два місця за підсумками першого туру.

В разі проведення другого туру ЦВК має офіційно оголосити результати виборів до 1 травня 2019 року, а інавгурація новообраного президента - відбутися до 31 травня.

Новообраний президент має вступити на пост не пізніше, ніж за 30 днів після оголошення офіційних результатів виборів.