Аваков упевнений, що другий тур на виборах 2019 очікується більш жорстким, ніж перший / фото УНІАН

Після першого туру виборів 2019 немає передумов для масових заворушень в Україні.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в інтерв'ю lb.ua.

За його словами, в Україні немає передумов для можливості масових заворушень або зіткнень.

Відео дня

Читайте такожВ Україні відбудеться другий тур виборів президента - ЦВК

"Не бачу, щоб хтось із штабів готувався до подібного. Включаючи хлопців з охоронної фірми, які з самого ранку знаходяться під ЦВК... Їх найняли охороняти сцену. Однак аналізуючи всю широку інформацію по країні, яку ми маємо, я не бачу, щоб хтось готувався або мав ресурс для дестабілізації ситуації", - зазначив Аваков.

Він також додав, що в день голосування правоохоронці зафіксували понад 2 тисяч звернень і відкрили 47 кримінальних справ за незаконну агітацію, фотографування заповнених бюлетенів, спроби виносу, підкуп виборців і так далі.

Аваков підкреслив, що підготовка силовиків до другого туру навряд чи буде відрізнятися від підготовки до першого.

Водночас, Аваков переконаний, що другий тур виборів 2019 може бути більш жорстким, ніж перший. За його словами, другий тур буде більш жорстким через поляризацію кандидатів, зокрема, через репліки, якими обмінялися на адресу один одного Петро Порошенко та Володимир Зеленський.

"І, тим не менш, ми забезпечимо порядок та прозорість на гідному рівні. Це найважливіша функція демократії - і ми в МВС її забезпечимо", - додав Аваков.

Нагадаємо, вчора в день виборів в Україні у районі Центральної виборчої комісії почали збиратися люди. Як пояснила нардеп від "Батьківщини" Олени Шкрум, частина з них приїхала на мітинг на підтримку кандидата Юлії Тимошенко. За її словами, це були "хлопці з кількох громадських організацій".

Пізніше для забезпечення громадської безпеки в околицях Центральної виборчої комісії стягнули бійців Національної гвардії.