Юлія Тимошенко / REUTERS

Лідер партії “Батьківщина”, кандидат у президенти Юлія Тимошенко звинуватила Петра Порошенка у фальсифікації виборів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона заявила на прес-конференції.

Тимошенко зазначила, що результати виборів, які стосуються “конкретно Порошенка, сфальшовані, він не може бути в другому турі, і він туди прорвався не чесним шляхом”.

Читайте такожЦВК прийняла протоколи з печатками вже з восьми ОВК

За її словами, президент Петро Порошенко застосував декілька технологій, які призвели до викривлення результатів виборів, зокрема, йдеться про реєстрацію великої кількості кандидатів, щоб розпорошити голоси опозиційного електорату, участь у виборах її однофамільця Юрія Тимошенко.

Крім того, як стверджує Тимошенко, на користь чинного президента виборців підкуповували за кошти держбюджету та інших джерел фінансування, а також організували нібито стовідсоткову явку на деяких дільницях, де близько 80% виборців нібито голосували за Порошенка.

Як повідомлялося раніше, у передвиборчому штабі Тимошенко заявили, що за власним підрахунком голосів вона виходить у другий тур із Володимиром Зеленським. Він нібито має 28%, Тимошенко – 16%, у Порошенка - менше 15%. 

Станом на ранок 2 квітня Центральна виборча комісія опрацювала 98,45% бюлетенів. Володимир Зеленський набрав 30,23% голосів, а Петро Порошенко – 15,92%. Третє місце посідає Юлія Тимошенко з показником 13,39% голосів.