Петро Порошенко / REUTERS

Спікер передвиборчого штабу президента та кандидата на цю посаду на виборах президента України 2019 Петра Порошенка Олег Медведєв повідомив, що український лідер хоче провести дебати на стадіоні зі своїм конкурентом — кандидатом і шоуменом Володимиром Зеленським — 14 квітня, оскільки 19 числа дискусію проводити занадто пізно.

Якщо провести дебати 19 квітня, то на наступний день — в день тиші перед другим туром виборів президента 2019 (голосування заплановано на 21 квітня), журналісти і виборці не зможуть проаналізувати відповіді кандидатів, розповів спікер на брифінгу, передає "Главред".

Читайте також"Чекає і 14-го, 19-го": у Порошенка відреагували на звернення Зеленського

Відео дня

За словами Медведєва, дебати проводяться не для галочки.

"Ми вважаємо, що 19 квітня — це... занадто пізно, щоб суттєво вплинути на думку виборців... дебати проводяться для того, щоб люди могли їх послухати, проаналізувати, в тому числі і засоби масової інформації..., висвітлити, провести додаткову дискусію, а вона вже буде неможлива фактично після дебатів...", — зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня шоумен Зеленський заявив про готовність йти на дебати перед другим туром президентських виборів з чинним главою держави Порошенком, проте озвучив низку умов. Зокрема, дебати мають відбуватися на НСК «Олімпійський», перед народом України, і щоб усі канали мали право транслювати дебати наживо, а також кандидати мусять пройти медичну експертизу і довести народу, що серед них немає ані алкоголіків, ані наркоманів.

Заступник гендиректора з адмінроботи НСК «Олімпійський» Віктор Анісімов заявив, що стадіон має всі можливості для проведення дебатів та очікує на офіційну заявку до 17 квітня.

Порошенко, своєю чергою, заявив, що чекає Зеленського 14 квітня на НСК «Олімпійський» для проведення дебатів.

Зеленський відзначив, що дебати з чинним главою держави Петром Порошенком на НСК «Олімпійський» відбудуться 19 квітня.

Голова фракції «БПП» у Верховній Раді Артур Герасимов заявив, що Порошенко згодний на дебати у будь-який день, зокрема і 19 квітня, як пропонував Зеленський.