Дебати Порошенка і Зеленського: про що досі не можуть домовитися штаби опонентів

У передвиборчому штабі кандидата у президенти Петра Порошенка заявляють, що пріоритетними є дебати на «Суспільному», але обіцяють присутність чинного глави держави і на НСК «Олімпійський» о 19:00.

Як передає кореспондент УНІАН, речник передвиборчого штабу Олег Медведєв на брифінгу заявив, що Руслан Князевич, представник кандидата в президенти Порошенка, звертається до Центральної виборчої комісії, щоб змінити положення, передбачивши, щоб дебати на «Суспільному» відбулися не о 20:00, а о 21:00.

Читайте такожУ Порошенка просять змінити графік дебатів, щоб він встиг на "Олімпійський"

Відео дня

На питання журналістів, які дебати будуть пріоритетними, якщо ЦВК не задовольнить прохання, Медведєв відповів: «Якщо не задовольнить, пріоритетними будуть дебати, на яких належить бути за законом. Але ми навіть в такій ситуації будемо шукати спосіб, щоб на «Олімпійському» 19-го був не концерт Зеленського, а дебати Порошенка і Зеленського».

Медведєв звинуватив штаб Зеленського в тому, що він в односторонньому порядку розпочав розповсюдження квитків. При цьому речник зазначив, що будь-які спроби зареєструватися на сайті і отримати квиток закінчуються невдачею.

«Це створює певні підозри, що в таки й спосіб у фан-зоні планують створити групу агресивних прихильників Зеленського, які намагатимуться зривати дискусію і перетворювати дебати на шапіто», - наголосив Медведєв.

Він повідомив, що сьогодні штабом Порошенка буде розпочато реєстрацію прихильників кандидата на Facebook і закликом їх прийти на НСК «Олімпійський».

На запитання журналістів, чи планується встановлення сцени на НСК «Олімпійський», Медведєв відповів, що, з його точки зору, це не має бути, бо йдеться про дебати, а не про концерт.

Він також зазначив, що не потрібно вдаватися в розмови про технічні деталі в організації дебатів, бо так можна дійти до того, «як ділити туалети» між прибічниками кандидатів.

Він вважає, що розсадка прихильників кандидатів необхідна в різних секторах стадіону, оскільки будуть активні прибічники кандидатів, що може призвести до певного протистояння.

Медведєв не зміг відповісти, скільки коштів буде виділено на оплату стадіону, і додав, що зможе відповісти на це питання завтра.

При цьому він зауважив, що, відповідно до угоди, передбачається, що кожен з кандидатів надасть однакову кількість глядачів, тобто 50 на 50.

При цьому Медведєв додав: «І одностороння реалізація квитків на заповнення фан-зон - це є очевидним порушенням цієї погодженої пропорції, і це явно свідчить про те, що команда Зеленського хоче створити кількісну перевагу людей на стадіоні».

За його словами, також відповідно до домовленостей, оплата за оренду стадіону ділиться «50 на 50 між кандидатами».

«Кожен платить за себе. Порошенко багато коштів витратив на благодійність, але Зеленський явно не та особа, для якої Порошенко повинен робити пожертви», - додав Медведєв.