Ілюстрація / REUTERS

Голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко вважає, що партія президента Володимира Зеленського Слуга народу переможе в дострокових виборах у Верховну Раду 2019.

Читайте також"АнтиЗеленський, який повторює помилку Порошенка": політолог назвавши головний промах Вакарчука

Зростання рейтингів Слуги народу відбувалося за рахунок інших політсил, Зеленський відібрав частину голосів у ВО Батьківщина нардепа Юлії Тимошенко і Громадянської позиції екс-міністра оборони Анатолія Гриценка, розповів експерт в коментарі Главреду.

Відео дня

За словами співрозмовника, швидше за все, в майбутньому рейтинг партії українського лідера буде коливатися, оскільки в боротьбу за місця в Раді включаються різні політсили.

"...частина симпатиків Зеленського буде не в захваті від списку партії «Слуга народу». Окремі особи можуть викликати невдоволення і критику, адже в партійному списку фігурують дуже різні люди — від ліберального крила і до людей, які критично налаштовані до євроінтеграції України...", — заявив Фесенко.

Експерт вважає, що тенденція активного зростання рейтингу Слуги народу чи збережеться.

"Швидше, рейтинги цієї політсили або закріпляться, або незначно знизяться. Однак, в будь-якому випадку, Слуга народу збереже за собою лідерство у цих виборчих перегонах і переможе на парламентських виборах...", — спрогнозував він.

Нагадаємо, 20 травня на урочистому засіданні Верховної Ради пройшла інавгурація новообраного президента Володимира Зеленського. Після прийняття присяги на вірність українському народу глава держави анонсував розпуск парламенту.