Президент України Володимир Зеленський заявив, що оскарження указу про розпуск Верховної Ради є спробою народних депутатів на кілька місяців втриматись за свої крісла, недоторканність та можливість збагачення.

Відео дня

Читайте такожКонституційний Суд розпочав розгляд справи про розпуск Ради (перерва)

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час пленарного засідання Великої палати Конституційного суду з розгляду справи стосовно відповідності Основному Закону указу президента «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів» від 21 травня 2019 року.

«Про відповідальність духу Закону свідчить багато факторів: громадяни України не просто не вірять Раді, рейтинг довіри - 4%, народ України аплодує рішенню про розпуск Верховної Ради», - зазначив президент.

На переконання Зеленського, «люди впевнені, що оскарження цього рішення – це просто спроба народних депутатів на кілька місяців втриматись за свої крісла, за недоторканність, можливість збагачення».

Як повідомляв УНІАН, 21 травня Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень ВР та призначення позачергових виборів на 21 липня.

24 травня представники "Народного фронту" внесли до КС подання про неконституційність указу щодо розпуску Верховної Ради. Подання підписали 62 народних депутата. Вони просять суд відкрити конституційне провадження за цим поданням, визнати його невідкладним та розглянути протягом місяця, а також визнати указ президента про розпуск Верховної Ради та призначення позачергових виборів до парламенту неконституційним.