Парубій віддав КСУ заяви депутатів про вихід з коаліції / фото УНІАН

Голова Верховної Ради Андрій Парубій передав в Конституційний Суд список депутатів, який підтверджує наявність коаліції на момент виходу з неї фракції "Народний Фронт".

Про це він заявив в ефірі телеканалу "ЕспресоTV".

Парубій повідомив, що передав до суду кілька важливих документів.

Відео дня

Читайте такожБільшість українців считают оскарження у КСУ розпуску Ради та призначення виборів бажанням депутатів утриматися у своїх кріслах - опитування

"Я передав до суду кілька важливих документів. Один з них - документ чисельності двох фракцій. Передав і інший документ. Усі заяви, які надходили в апарат Верховної Ради про вихід народних депутатів з коаліції", - йдеться в повідомленні.

Спікер підкреслив, що в КСУ передані документи тільки про вихід тих депутатів, які написали відповідні заяви.

"Як коаліція на початку свого утворення налічувала 302 народних депутата, я передав усі заяви депутатів, які писали їх про вихід. Якщо відняти ці заяви від цифри 302, теж виходить більше, ніж 226", - додав Парубій.

За його словами, до коаліції входило кілька позафракційних нардепів.

"На момент виходу з коаліції "Народного фронту" коаліція існувала, і крім двох фракцій в неї входила низка позафракційних депутатів. У мене немає можливості рахувати членів коаліції, як нема такої функції і в президента. В КСУ достатньо документальних даних, щоб можна було чітко зробити висновок", - зазначив він.

Парубій додав, що в 2016 році, і в травні до виходу "Народного фронту", в коаліції налічувалося понад 226 депутатів.