Разумков розповів про принцип формавуння списку "Слцги народу" / фото УНІАН

Голова партії «Слуга народу» Дмитро Разумков заявив, що партійний список кандидатів у депутати формувався прозоро, у нього включалися учасники організації президентської кампанії Володимира Зеленського, експерти у різних напрямках.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на брифінгу в Києві.

«Ми не говорили, що будемо формувати списки через сайт. Така система працювала суто для кандидатів по мажоритарних округах. Списки ми формували за абсолютно зрозумілою системою», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожЛідером в рейтингу партій в Україні залишається “Слуга народу” - опитування

«Ми туди (до списку - УНІАН) залучили тих, хто був у нашій команді під час виборчої (президентської) кампанії, тих, хто був у наших регіональних командах у тій кампанії, яка привела на Банкову Володимира Олександровича Зеленського, тих, хто були експертами і спочатку працювали над програмою президента, і на сьогоднішній момент вони її багато в чому адаптують до програми партії», - додав він.

За словами Разумкова, метою партії є реалізація тих самих завдань, які перед собою ставить президент Зеленський.

«Тому що, дивлячись на те, що відбувається, ми розуміємо, що самому йому з цим впоратися буде досить важко, не розраховуючи на підтримку парламенту і Кабінету міністрів», - додав голова «Слуги народу».

Читайте такожЛідери партій розповіли про ставлення до відкритих списків на виборах до Ради

Він зазначив, що до партійного списку були включені експерти у різних напрямках.

«Їх не було в рамках президентської кампанії, але вони добре відомі широкому експертному співтовариству, і саме тому ми запросили їх», - повідомив він.

«Тут великий кадровий резерв - це молоді хлопці, які з нами пройшли через всю виборчу кампанію волонтерами, починаючи з найперших днів. Ще велика кількість у нас кандидатів і докторів наук, насамперед, юристів, саме тих людей, які ефективно писатимуть законодавчу базу», - сказав Разумков.

Також він повідомив, що партії не вдалося провести праймеріз. Він пояснив, що для проведення праймеріз необхідний був більший проміжок часу і система відкритих списків.

Читайте також"Слуга народу" не підтримує федералізацію України – Разумков

«Ми вирішили піти іншим шляхом - постпраймеріз, тобто ми запропонували громадськості список партії "Слуга народу", і до 6 липня чекаємо від журналістів і громадськості інформацію про наших кандидатів», - додав він.

Разумков уточнив, що до 6 липня здійснюватиметься процес «очищення» списку.

Як повідомляв УНІАН, 13 червня партія "Слуга народу" оприлюднила свій список кандидатів у народні депутати у загальнодержавному виборчому окрузі на дострокових парламентських виборах 21 липня.