Кандидати масово несуть документи до ЦВК / фото УНІАН

Сьогодні - передостанній день, коли охочі балотуватися в народні депутати можуть подати документи на реєстрацію. До Центральної виборчої комісії цілий день шикуються черги з бажаючих піти до парламенту.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожПередвиборчий рейтинг: «Слуга народу» впевнено продовжує утримувати лідируючі позиції

За годину до припинення роботи ЦВК черги охочих йти в парламент чималі. Хтось несе документи самостійно, а когось супроводжує група прихильників.

Так, сьогодні заніс документи своєї партії "Європейська Солідарність" екс-президент Петро Порошенко у супроводі дружини та інших прибічників. Він запевнив, що веде до Ради чесних людей, серед яких понад 70% нових облич, які не були в парламенті.

Списки "Європейської Солідарності" оновлювалися до останнього моменту. Зрештою у ньому не виявилося голови Васильківської райради Наталі Баласинович, яка стала зіркою мережі через відео із лайкою.

Коробки із документацією принесла і партія «Батьківщина». Лідерка політсили Юлія Тимошенко йшла в оточенні однопартійців, які були одягнені в дрес-код - білий верх. Тимошенко запевнила у готовності об’єднуватися в новому парламенті з новими та прогресивними.

Під вечір документи також подають юристи партії «Слуга народу», які принесли документи кандидатів за партійними списками. Кандидатів на мажоритарних округах, як пояснили представники політсили, поки ще перевіряють на доброчесність.

У четвер, 20 червня, останній день прийому Центрвиборчкомом документів. Після цього ЦВК матиме 5 днів, аби перевірити все і зареєструвати або ж відмовити.

Як повідомляв УНІАН, Центральна виборча комісія зареєструвала дев'ять партій на позачергові парламентські вибори, призначені на 21 липня.