Агітатори просять залишити персональні дані і підпис, при цьому закривають долонею частину анкети / фото: Чесно

Агітатори кандидата у народні депутати по кругу №218 у Києві Вікторії Мухи не доброчесно збирають підписи на її підтримку, пропонуючи громадянам залишати свої персональні дані нібито для проведення безкоштовного медичного обстеження. Про це повідомляє громадський рух Чесно з посиланням на свідчення очевидців. 

За інформацією активістів, зокрема, в агітаційній палатці Мухи біля станції метро Житомирська, просять залишити персональні дані в анкеті нібито для медобстеження, при цьому закриваючи верхню частину бланку рукою.

Відео дня
Фото: Чесно

В анкеті людина має вказати своє прізвище, ім’я та по-батькові, свою адресу, мобільний номер телефону, вік та дати згоду на використання персональних даних. Після заповнення необхідної інформації, людині нібито мають передзвонити медзакладу, заявляють активісти.

Нібито для безкоштовного медогляду: у Києві агітатори видурюють у людей підписи на підтримку кандидата - активісти
Нібито для безкоштовного медогляду: у Києві агітатори видурюють у людей підписи на підтримку кандидата - активісти

"Насправді ж, це ніякий не запис на медобстеження, а анкета щодо підтримки Мухи на парламентських виборах та пропозиції до визначення першочергових кроків", - наголошується в матеріалі. 

Активісти наголошують, що депутат Київради Вікторія Муха (фракція БПП) є помічницею-консультанткою нардепа від БПП Олександра Третьякова, а аналогічні анкети заповнювали виборці на 219-му окрузі, по якому фігурант антикорупційних розслідувань Третьяков нині балотується.

Зазначається, що раніше Громадський рух Чесно зафіксував, що в ЦНАПі Святошинської РДА рекламують політиків Вікторію Муху та Олександра Третьякова.