Кандидат у нардепи на пошкоджений транспорт розмістив плакати / фото kv.npu.gov.ua

У Київській області в селі Бишів кандидат у народні депутати незаконно використав спалені невідомими автобуси, які були речовими доказами у кримінальному провадженні, для власного піару.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції області.

"Загорання автобусів сталося у селі Бишів близько 1 години ночі 27 червня. В результаті пожежі вогнем знищено три автобуси. З людей ніхто не постраждав. Наступного дня, під час проведення додаткового огляду місця події, працівники Макарівського відділення поліції виявили відсутність двох автобусів, що були визнані речовими доказами у кримінальному провадженні та залишені на зберігання на території сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожНа парламентські вибори зареєстровано 66 однофамільців кандидатів у 43 округах

Як з’ясувалось, власники, які мали зберігати маршрутки до вирішення питання, усупереч закону, без погодження з органом досудового розслідування, віддали їх в оренду кандидату у народні депутати, який на пошкоджений транспорт розмістив плакати і використовував його для самореклами.

Зауважимо, ім’я та прізвище кандидата нині не називається.

Наразі поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 356 (Самоправство) Кримінального кодексу України, розглядаються різні версії таких дій. Зокрема, тепер неможливо провести експертизи для встановлення причин пожежі. Триває слідство.

Фото kv.npu.gov.ua