У Святошинському районі Києва викрили масштабну схему фальсифікації виборів / фото УНІАН

У Святошинському районі Києва діє масштабна схема, яка має ознаки підготовки до фальсифікації місцевих виборів 25 жовтня, повідомила голова комісії з питань культури туризму та інформаційної політики в Київській міській раді Вікторія Муха.

"Члени Святошинської районної ТВК (територіальної виборчої комісії – ред.) звернули увагу на те, що деякі люди пачками приносять на дільниці заяви виборців про неможливість голосування на виборчій дільниці та бажання проголосувати вдома. Занепокоєння викликало і те, що медичні довідки видали лише кілька сімейних лікарів, а заяви написано одним почерком", - написала Муха на сторінці у Фейсбуці в суботу, прикріпивши до публікації відповідні фото.

За її словами, також з'ясувалося, що заяви громадян про бажання голосувати вдома подавалися не родичами, сусідами або знайомими громадян, а кількома особами, які представлялися представниками партії, представників якої поліція вже викрила на скупці голосів.

Відео дня

"Є інформація, що і отримували їх у приймальних представника цієї партії. Також, увагу спостерігачів привернуло те, що заяви про голосування вдома були написані синхронно. Підтверджено, що заяви з проханням дозволити проголосувати не на виборчій дільниці написані майже одночасно – в останній тиждень перед виборами. А на медичних довідках, які свідчать про те, що особа за станом здоров'я не здатна відвідати дільницю, відсутнє прізвище лікаря, який її видав, а також не вказано дату видачі", – зазначила Муха.

Згідно з її інформацією, наразі вдалося встановити сімейних лікарів ЦПСД №2 Святошинського району (вул.Симиренка, 38) та кількох осіб, які займаються організацією масового голосування за межами виборчих дільниць.

"Встановлену інформацію вже передано в Національну поліцію України для вжиття невідкладних заходів реагування. Сподіваємося, що ця давно відома технологія фальсифікації виборів і скупки голосів буде зупинена, а винні – притягнуті до відповідальності!", – підсумувала вона.