false

В Українському домі, де розташована Маріупольська територіальна виборча комісія, мітингують прихильники двох партій - "Сила людей" і "Слуга Народу". Кілька десятків людей вийшли захистити результат, який отримали їх партії на місцевих виборах 25 жовтня.

Про це повідомляє сайт 0629.

За заявою лідера "Сили людей" Максима Бородіна, в його розпорядженні є протоколи з мокрими печатками, згідно яких його партію підтримали 6,1% виборців. І тільки ОПЗЖ в своїх екзит-полах і повідомленнях навмисно спотворювала результат "Сили людей".

Відео дня

"Як перестати сміятися? Приходять в коментарі кандидати від ОПЗЖ і розповідають, які вони чесні, порядні і відкриті! Тільки ось інтернет пам'ятає все - і екзит-поли від ОПЗЖ, в яких Сила Людей Маріуполь просто НЕ БУЛО в СПИСКУ і післявиборчі "результати" від лідера ОПЗЖ, де у нас 2,2%. Віримо, віримо в вашу порядність і чесність ... " – відзначає Бородін.

Сьогодні вранці членам партії почала надходити інформація від спостерігачів та інших партій, які беруть участь у виборчому процесі в Маріуполі, що готуються фальсифікації, і у партій "Сила людей" і "Слуга народу" можуть забрати голоси в користь іншої партії.

Люди вийшли на мітинг для того, щоб цього не допустити.

Кандидат в депутати від партії "Сила людей" Катерина Сухомлинова заявила, що вони будуть захищати кожен голос і боротися до кінця. У разі, якщо результат, оголошений міською територіальною комісією не буде збігатися з протоколом з мокрими печатками, якими володіє "СЛ", то вони будуть вимагати публічного перерахунку голосів під відеокамери. Особливу увагу вони приділятимуть тим комісіям, які переривали виборчий процес і залишали протоколи в виборчих дільницях, а самі йшли спати. "Цим комісіям, а їх декілька, будемо приділяти особливо пильну увагу", - заявила Сухомлинова.

Зараз до мітингу приєдналися представники партії "Слуга народу" разом з її лідером Ксенією Суховой.

"Ми боремося і будемо захищати голоси наших виборців", - заявила вона.

Глава міської комісії Анатолій Паланійчук повідомив, що комісія буде вести перерахунок по трьох ділянках. Він сподівається, що вночі завершиться перерахунок голосів, і тільки після цього почнеться прийом протоколів від районних комісій.

Нагадаємо, що сьогодні міська комісія планувала до кінця робочого дня оголосити результати виборів в Маріуполі. Але одна з дільничних виборчих комісій в Кальміуському районі здала протоколи і при перевірці з'ясувалося, що не були здані зіпсовані бюлетені. Міська комісія зажадала повного перерахунку голосів на цій виборчій дільниці.