фото Костянтин Бондаренко, Facebook

Боротьба за крісло мера Кривого Рогу загострилася і зараз там йде справжня передвиборча війна.

Про це в ефірі 24 канали заявив політолог Кость Бондаренко.

За словами політолога в місті, де довгий час при владі перебував Вілкул, виник цілий клан, який зараз намагається утримати владу будь-яким способом.

Відео дня

"Передвиборча війна в Кривому Розі має місце, адже відбувається дуже багато різного роду акцій, залякування суперників, тиск на суперників. Тут є кілька моментів, на які варто було б звернути увагу. У Кривому Розі довгий час при владі перебував Вілкул і, відповідно сьогодні, клан Вілкул намагається утримати владу і відбувається протистояння. Мер міста Юрій Вілкул і його син розраховують на те, що у них і надалі буде підтримка. Хоча соціологія цього вже не показує. В цілому, Кривий Ріг дає багато сигналів з приводу того, що там не все чисто і чесно", – розповів Бондаренко.

Нагадаємо, у Кривому Розі поліція відкрила кримінальне провадження через загрозу родині кандидата в мери міста від Партії "Слуга народу" Дмитра Шевчика. Крім того, за словами політика, проти нього і членів його сім'ї ведуть брудну інформаційну кампанію. Так, у соцмережах невідомі створюють фейкові групи, через які поширюють неправдиві пости. У Криворізькій організації "Слуга народу" заявляють, що таким чином конкуренти хочуть посіяти сумніви серед жителів Кривого Рогу. Політологи ж це явище називають "передвиборчою війною".