REUTERS

У "Слузі народу" наголошують на значних розбіжностях між даними екзит-полів та попередніми результатами підрахунків голосів на виборах мера в Кривому Розі.

На цьому наголосила народний депутат від «Слуги народу» Олена Криворучкіна під час прес-конференції в Кривому Розі, трансляція якої відбувалася на сторінці «Слуга народу. Кривий Ріг» у Facebook.

«Результати екзит-полів свідчать, що в Кривому Розі кандидати від партії «Слуга народу» мають найвищий рівень підтримки. Так, одразу два екзит-поли – Фонду «Українська політика» та національний екзит-пол «Студії Савіка Шустера» і телеканалу «Україна 24» підтвердили і засвідчили перемогу кандидатів нашої партії до міськради», - наголосила вона.

Відео дня

Криворучкіна додала, що дані цих двох екзит-полів – майже ідентичні.

«За цими ж даними, діючий мер має розрив з Дмитром Шевчиком (кандидат у мери Кривого Рогу від «Слуги народу» - УНІАН) на рівні менше 10%. І що ми бачимо по протоколах? По протоколах принципово різні результати», - зауважила депутат.

Вона назвала «дивним» те, що результати, порівняно з екзит-полом, настільки не співпадають саме в Кривому Розі, адже в цілому по країні вони підтвердилися.

«Те, що таке відбувається, таке неспівпадіння, дозволяє нам зробити висновок, що місцева влада використовує вже звичні традиційні для неї схеми. Схеми, які вони вже добре відпрацювали. Якщо говорити в цілому, то, якщо людина навчилася і звикла красти, то їй вже байдуже, що красти і розкрадати: чи місцевий бюджет, чи голоси виборців», - підсумувала Криворучкіна.

Крім того, народний депутат від «Слуги народу» Володимир Захарченко зазначив, що вони тримають на контролі ситуацію, що складається довкола виборів у Кривому Розі.

Він наголосив, що свою оцінку цим подіям мають надати правоохоронні органи.

«Діюча влада, місцева влада має тиск на членів комісій, які, до речі, я хотів би підкреслили, повинні розуміти, що зі свого боку вони порушують кримінальне законодавство», - додав депутат.