25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори / фото REUTERS

Вже встановлено результати виборів депутатів 64 місцевих рад та 84 сільських, селищних та міських голів.

Читайте такожПісля смерті мера Новгород-Сіверського в місті проведуть повторні вибориПро це повідомляє прес-служба ЦВК.

«За інформацією, яка надійшла до Секретаріату Центральної виборчої комісії від територіальних виборчих комісій та розміщена на офіційному вебсайті ЦВК, станом на 16:00 30 жовтня встановлено результати місцевих виборів з виборів депутатів 64 місцевих рад (8 – міських, 15 – селищних, 41 – сільської) у 23 регіонах. Окрім того, визнано обраними 84 голів (20 – міських, 17 – селищних, 47 – сільських) також у 23 областях», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що на всіх виборчих дільницях завершено процес підрахунку голосів виборців та складання відповідних протоколів ДВК.

«Майже всі дільничні виборчі комісії передали ці протоколи разом з іншою виборчою документацією до сільських, селищних і міських ТВК. Цей процес продовжується тільки у двох регіонах, у менше ніж 0,2 % дільничних виборчих комісій від загальної кількості утворених: у Вінницькій області – 30 ДВК, а також в Одеській області – 27 ДВК (лише щодо підрахунку голосів виборців з виборів депутатів районної та обласної ради)», - наголосили в ЦВК.

Разом з тим станом на сьогодні тривають процеси уточнення протоколів про підрахунок голосів виборців окремих ДВК та проведення повторного підрахунку голосів виборців окремими територіальними виборчими комісіями на підставі відповідних рішень.

Також відбувається передача протоколів про підсумки голосування з виборів депутатів районних та обласних рад від ТВК територіальних громад (сільських, селищних, міських) до районних та обласних територіальних виборчих комісій.

«Так, у всіх регіонах України районні ТВК прийняли 682 таких протоколи, що становить понад 45,4% від загальної кількості протоколів, які мають бути отримані. Своєю чергою обласні ТВК прийняли 503 протоколи (понад 36,8 %)», - додали в Комісії.

Там нагадали, що сільські, селищні та міські ТВК складають протоколи про результати виборів з виборів депутатів сільської, селищної та міської ради, а також відповідного сільського, селищного та міського голови. Окрім того, зазначені ТВК складають протоколи про підсумки голосування з виборів депутатів районної та обласної ради, які передають до відповідних районних і обласних ТВК. Останні на підставі цих протоколів встановлюють результати виборів депутатів районних та обласних рад.

Результати виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів мають бути встановлені не пізніш як на 12-й день після дня голосування, тобто до 6 листопада включно.

Місцеві вибори в Україні

  • Чергові місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня.
  • Їх особливістю було те, що вони відбувалися за пропорційною системою з відкритими списками.
  • Українці обирали цього дня 1 тис. 780 депутатів обласних рад та Київради, 5 тис. 366 депутатів районних рад, 11 тис. 124 депутати міських рад, 562 депутати районних рад у містах з районних поділом, 10 тис. 284 депутати селищних рад, 14 тис. 6 депутатів сільських рад, 370 міських голів, 428 селищних голів та 623 сільських голів.