Порошенко не уточнив, в які саме ради балотуватимуться Балух і Сущенко / фото УНІАН

Колишні політв’язні Кремля Роман Сущенко і Володимир Балух братимуть участь у місцевих виборах від партії “Європейська солідарність”.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідна інформація була озвучена на з’їзді партії “ЄС”.

Зокрема, Сущенко під час виступу перед делегатами з’їзду зазначив, що буде балотуватися від “Європейської солідарності”.

Відео дня

“Для мене велика честь бути сьогодні на цьому майданчику. Після звільнення я вирішив зачекати, осмислити все і усвідомити деякі серйозні речі. Сьогодні я пишаюся, що завдяки вам я вижив і сьогодні тут, серед вас. Я поділяю цінності “Європейської солідарності”, - сказав Сущенко.

Своєю чергою, лідер партії, екс-президент України Петро Порошенко зазначив, що до міських та обласних рад балотуватимуться Сущенко та Балух, які претендують очолити ці ради, проте не сказав, у які саме ради вони балотуватимуться.

“Команди в обласні та міські ради очолять знакові особистості. Серед них – політв’язні Кремля Роман Сущенко та Володимир Балух”, - сказав Порошенко.

Читайте такожЗеленський вважає майбутні місцеві вибори визначальними для України

Місцеві вибори в Україні: коли і як відбудуться

  • 15 липня Верховна Рада ухвалила постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня.
  • Голова КВУ вважає, що майбутні місцеві вибори стануть «найбільш заполітизованими» в українській історії.
  • Місцеві вибори 25 жовтня відбуватимуться за новим виборчим законодавством - Виборчим кодексом України, який набув чинності з 1 січня поточного року, то вони матимуть цілу низку важливих особливостей.
  • Зеленський доручив підготуватись до проведення місцевих виборів 25 жовтня в умовах обмежень через COVID-19.