Зеленський заявив про надважливість місцевих виборів \ фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський заявив, що місцеві вибори є надважливими для України, оскільки після завершення реформи децентралізації влади регіони отримають значні повноваження та фінанси.

Читайте такожПускатимуть з температурою: у ЦВК пояснили, як пройдуть вибори в умовах карантинуЯк передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час презентації проекту Стратегії розвитку Одещини на період до 2027 року.

Відео дня

«25 жовтня у нашій країні місцеві вибори. Тепер, коли завершується дуже важлива реформа децентралізації, ці вибори є надважливими – регіони отримають значні повноваження та фінансування, і кожен мешканець регіону повинен чітко розуміти, як використовуються його кошти, на що вони йдуть та, найголовніше, для чого», - заявив він.

За словами президента, дати відповіді на ці питання покликані регіональні стратегії розвитку України.

Зеленський висловив переконання, що Україна може бути успішною тільки тоді, коли успішною буде кожна область, кожне місто, кожне село та кожна громада.

Коли місцеві вибори в Україні:

  • 5 вересня в Україністартував виборчий процес в рамках підготовки і проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • Згідно з календарним планом основних організаційних заходів з підготовки та проведення місцевих виборів, до 24 вересня включно заплановане подання документів до відповідних тервиборчкомів для реєстрації кандидатів у депутати та кандидатів на посади сільського, селищного та міського голови.
  • Відмовитися від балотування кандидат чи партія, яка його висунула, можуть до 5 жовтня.
  • Починати здійснювати передвиборчу агітацію партія чи кандидат повинні наступного дня після реєстрації, а завершити - о 24:00 24 жовтня.
  • Крім того, згідно з планом, тервиборчкоми повинні утворити дільничні виборчі комісії до 9 жовтня.
  • Голосування відбуватиметься з 8:00 до 20:00 25 жовтня, а встановити його результати виборчкоми мають до 6 листопада включно.