Брюссель. 14 листопада. УНІАН. Черговий раунд переговорів між ЄС та Росією про нову угоду відбудеться 2 грудня в Брюсселі.

Про це повідомляє сьогодні AFP з посиланням на речника комісара ЄС з питань зовнішніх відносин та Європейської політики сусідства Беніти ФЕРРЕРО-ВАЛЬДНЕР Кріштіана ХУМАНН.

Як повідомляв УНІАН, 1 вересня Європейська Рада (самміт голів держав та урядів країн-членів ЄС – УНІАН) на надзвичаому засіданні вирішив відкласти проведення переговорів з Росією про нову базову угоду до виконання Росією усіх зобов`язань в рамках плану мирного врегулювання ситуації в Грузії.

Відео дня

10 листопада Рада міністрів із загальних справ та зовнішніх відносин ЄС підтримала поновлення переговорів.

Переговори про нову угоду мали розпочатися ще наприкінці 2007 року, однак спочатку були заблоковані Польщею, а потім Литвою. Суперечки були подолані лише у квітні цього року. А перший раунд переговорів відбувся на початку липня. Термін дії нинішньої угоди про партнерство та співробітництво добіг кінця в 2007 році, однак угода передбачає автоматичне продовження дії до підписання нового документу.

Сьогодні по завершенню 22-го самміту ЄС-Росія у Ніцці, Президент Росії Дмитро МЕДВЕДЄВ заявив, що чим швидше нова угода буде укладена, тим краще.