Брюссель. 17 грудня. УНІАН. Єврокомісія пропонує ряд заходів для покращення підготовки потрібних кадрів відповідно до вимог ринку праці.

Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це йдеться у Комюніке Єврокомісії для Європарламенту та Ради ЄС, схваленому на засіданні Єврокомісії в Страсбурзі 16 грудня.

“Це нерозумно в ці складні економічні часи бачити зростання рівня безробіття, в той час, як частина вакансій залишаються незаповненими”, - заявив з цього приводу комісар ЄС з питань зайнятості, соціальних справ та рівності шансів Владімір ШПІДЛА.

Відео дня

Єврокомісія пропонує, зокрема, покращити моніторинг короткострокових трендів на ринку праці, а також розвивати засоби для забезпечення кращої відповідності навичок робітників потребам ринку. Крім того, Комісія планує розвивати систему інформування щодо потреб ринку праці в середньо- та довгостроковій перспективах, а також, аналіз потреб у робітниках в окремих секторах економіки.

Виступаючи з пропозиціями щодо кращої відповідності навичок робітників потребам ринку, Єврокомісія відповіла також на запит Європейської Ради забезпечити оцінку потреб в робітниках до 2020 року.

Одне з попередніх досліджень дає підстави вважати, що в Європі все більше створюватиметься робочих місць в сфері послуг, а до 2020 року майже три чверті робочих місць будуть запропоновані саме в цій сфері. Таким чином, за оцінками Єврокомісії, все більше і більше робочих місць вимагатиме наявності середньої та вищої освіти. Крім секторальних та загальних навичок, на ринку праці в цілому все більше цінуватимуться аналітичні навички та навички розв’язання проблем, самоуправління, комунікацій, здатності працювати в команді, лінгвістичні навички та компетентність у роботі з комп’ютерами та іншою електронною технікою.