Брюссель. 12 лютого. УНІАН. Німецький політолог, експерт Ради зовнішньої політики Німеччини Олександр РАР, очікує на оновлення політикуму України найближчими роками.

Таку думку він висловив у телефонній розмові з власним кореспондентом УНІАН у Брюсселі.

“Відходить те покоління, яке ще будувало першу українську незалежність. До нього належать Віктор ЯНУКОВИЧ як технар, до покоління того часу Леоніда КУЧМИ і Леоніда КРАВЧУКА, до них належить Олександр МОРОЗ, до речі, до них належить вже і Володимир ЛИТВИН. Будуть радикально нові (політики – УНІАН)…», - сказав політолог.

Відео дня

Він відзначив, що вже після закінчення першого президентського терміну В.ЯНУКОВИЧУ буде за 60 років, тому Партія регіонів висуватиме нових лідерів.

«Думаю, що наступні парламентські вибори теж сприятимуть появі і зміцненню позицій нових лідерів. Той же Арсеній ЯЦЕНЮК має великі шанси на зростання підтримки, Інна БОГОСЛОВСЬКА теж, я думаю, на Сході має шанс зростання», - сказав О.РАР.

При цьому він висловив думку, що зміні лідерів українського політикуму сприятимуть вибори і демократичні інститути в Україні.

«Я думаю, цьому сприяють вибори і демократичні інституції в Україні, партії, які, на відміну від інших держав на пострадянському просторі, передбачають такий собі соціальний ліфт вгору, і це добре», - сказав політолог