Брюссель. 16 березня. УНІАН. Країни Чорного моря та ЄС заявляють про намір якнайшвидше приступити до реалізації проектів із захисту природного середовища.

Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це йдеться у спільній заяві, схваленій сьогодні за підсумками міністерської конференції із започаткування природоохоронного партнерства в рамках Стратегії ЄС для Чорного моря – “Чорноморській синергії”.

“(Учасники УНІАН) підкреслили необхідність якнайшвидшого втілення політичних зобов’язань в конкретні та специфічні дії шляхом реалізації спільних проектів, що відповідають як національним, так і регіональним пріоритетам, враховуючи взаємозалежність в сфері захисту навколишнього середовища”, - зазначається в заяві.

Відео дня

Учасники конференції підкреслили необхідність конкретних дій для збереження біорізноманітності, управління береговими зонами та річковими басейнами, моніторингу та досліджень.

У документі учасники конференції привітали участь Європейського Союзу, зусилля Румунії із започаткування природоохоронного партнерства, а також Організації чорноморського економічного співробітництва та Комісії захисту Чорного моря від забруднення.

При цьому, сторони заявили про намір продовжити роботу з метою якнайшвидшої реалізації конкретних проектів.