Київ. 19 серпня. УНІАН. Депутат Європейського парламенту, голова делегації Європарламенту у Комітеті парламентської співпраці “ЄС - Україна” Павел КОВАЛЬ стурбований спробами обмежити діяльність телеканалів ТВі і “5 каналу”.

Про це йдеться у листі депутата, адресованому главі Адміністрації Президента Сергію ЛЬОВОЧКІНУ, який є у розпорядженні УНІАН.

“Я глибоко стурбований останньою інформацією про спроби обмежити діяльність телеканалів ТВі і 5-го каналу”, - підкреслив П.КОВАЛЬ.

Відео дня

Як пише депутат, інші члени Європарламенту повідомили його про “факт використання української юридичної системи для обмеження діяльності цих каналів”. “Якщо це дійсно так, це може зашкодити іміджу України у Європейському Союзі”, - заявив П.КОВАЛЬ.

Він нагадує, що образ України після останніх президентських виборів дуже позитивний в очах спостерігачів з країн ЄС, просуваються переговори стосовно зони вільної торгівлі та безвізового режиму, а Президент Віктор ЯНУКОВИЧ розглядається як лідер, який дотримується законів і бажає приєднання України до ЄС.

“Для Києва дуже важливо підтримувати і зміцнювати свою позицію у спільній Європі. Разом з тим для того, щоб це сталося, необхідно забезпечити існування вільних медіа в Україні”, - підкреслив євродепутат.