Київ. 21 грудня. УНІАН. Міністерство закордонних справ України занепокоєне непропорційним застосуванням сили під час акцій протестів на президентських виборах у Білорусі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на брифінгу директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег ВОЛОШИН.

За його словами, у МЗС України уважно спостерігають за розвитком ситуації у Республіці Білорусь після виборів Президента 19 грудня.

Відео дня

О.ВОЛОШИН наголосив, що Україна базуватиме свої оцінки перебігу кампанії та результатів виборів на основі висновків місії міжнародних спостерігачів, до якої входили також і представники України, що представляли Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини та Парламентську Асамблею ОБСЄ.

«Разом з тим, викликає занепокоєння непропорційне застосування сили проти учасників акції протестів і журналістів, сутички представників опозиції з силами правопорядку та затримання деяких кандидатів», - сказав О.ВОЛОШИН.

Він також зауважив, що зараз перевіряється інформація про наявність серед затриманих громадян України.

О.ВОЛОШИН наголосив, що Україна зацікавлена у подальшому прогресі і консолідації демократичних цінностей у Республіці Білорусь та виступає за продовження активного діалогу з офіційним Мінськом.