Брюссель. 13 травня. УНІАН. Європейська комісія готова здійснити всі необхідні кроки для дотримання Данією законодавства Європейського Союзу, у разі введення митного контролю на кордонах з Німеччиною і Швецією.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, про це йдеться в листі Президента Єврокомісії Жозе Мануеля БАРРОЗУ прем`єр-міністру Данії Ларсу Локке РАСМУССЕНУ.

«Я повинен нагадати, що в разі потреби ми вживемо всі необхідні заходи для забезпечення дотримання відповідного законодавства», - вказано в листі.

Відео дня

Ж.БАРРОЗУ звернув увагу на те, що юридична оцінка, проведена Єврокомісією, демонструє, що введення митного контролю на постійній основі може не відповідати положенням Угоди ЄС про свободу пересування товарів, капіталів, послуг і людей.

Крім того, за словами Президента Єврокомісії, уповільнення транспортного руху в пунктах пропуску через запровадження митного контролю суперечитиме статтям 20 і 21 Шенгенського прикордонного кодексу.

Ж.БАРРОЗУ особливо підкреслив, що відповідно до угоди ЄС, країни-члени не можуть здійснювати систематичний контроль на внутрішніх кордонах Євросоюзу, незалежно від того, чи це контроль товарів, чи громадян.