Брюссель. 5 липня. УНІАН. Україна та ЄС домовились провести засідання Комітету з енергетичного розвитку у вересні.
Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це журналістам повідомив в четвер пізно ввечері міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький по завершенню зустрічі з комісаром ЄС з питань енергетики Гунтером Еттінгером.
“Це буде розширений Комітет – не лише з питань газопостачання і лібералізації газового ринку Центральної та Східної Європи, а також України, а і більш широкі питання стосовно лібералізації енергетичного ринку нашої держави... Маю на увазі і електроенергетику, і газовий ринок, і альтернативні джерела”, - сказав міністр.
Е.Ставицький зазначив, що будуть визначені дати проведення, про які він повідомить Президенту Віктору Януковичу та прем’єр-міністру Миколі Азарову.
За словами міністра, засідання Комітету має відбутися на дуже високому рівні за участі щонайменше двох комісарів ЄС – з питань енергетики Гунтера Еттінгера та з питань розширення та Європейської політики сусідства Стефана Фюле.
“Це відбуватиметься перед самітом у Вільнюсі (саміт “Східного партнерства”, запланований на 28-29 листопада – УНІАН), і тому ми хочемо... подати належний імпульс для позитивного рішення у Вільнюсі”, - сказав український міністр.
Він також висловив переконання в тому, що засідання Комітету має відбутися під головуванням прем’єр-міністра України.
Як повідомляв УНІАН, 3 травня під час “круглого столу” щодо розвитку газового ринку України Е.Ставицький виступив з пропозицією створити Консультативний комітет з розвитку газового ринку України. Згідно з пропозицією української сторони Консультативний комітет мав об’єднати представників України, країн-членів ЄС, Єврокомісії та найбільших енергетичних компаній для обговорення та консультацій щодо подальшого розвитку газового ринку України на постійній основі.