Незмінний атрибут осінньо-зимових вечорів — запашне та тепле какао / facebook.com/ulanasuprun

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун зазначила, що правильно приготоване какао має велику користь для здоров'я.

Какао — хороше джерело білків, калію та цинку, а також клітковини, заліза, магнію, фосфору та інших поживних речовин, пише Супрун на своїй сторінці у Facebook.

Тож в.о. глави МОЗ перерахувала корисні властивості какао:

Відео дня

1. Допомагає запобігати хворобам серця та судин - какао має здатність зменшувати запалення, нормалізувати рівень холестерину та цукру в крові. 

2. Какао має антиоксидантну дію - воно містить сполуки, що здатні вловлювати і гасити вільні радикали. У какао це поліфеноли. 

3. Здатне покращувати когнітивні навички - поліфеноли, що містить какао, можуть знизити ризик розвитку нейродегенеративних процесів. Завдяки збільшенню еластичності судин, зокрема покращується кровотік та кровопостачання мозку.

Читайте такожЕксперти розповіли, чим краще вгамовувати спрагу під час літньої спеки (відео)

4. Какао не провокує появу акне, попри поширену думку - навпаки, антиоксиданти какао ефективно захищають шкіру від надмірного ультрафіолету й запобігають старінню, якщо регулярно їсти какао або додавати його до масок для обличчя.

Також Супрун розповіла, як споживати какао, аби отримати максимальну користь для здоров’я:

1. Обирайте якісне какао, в якому немає сухого молока, цукру чи інших домішок.

2. Какао можна вживати не тільки як напій. Його можна також додавати в каші та пудинги, смузі, домашні цукерки та енергетичні батончики з бананів, фініків і горіхів.

3. Європейська організація з харчової безпеки радить їсти щодня принаймні 2,5 грами какао порошку чи 10 грамів чорного несолодкого шоколаду.

Раніше дієтолог Оксана Скиталінська роповіла про те, скільки води слід пити щодня.