Магазинні салати на Новий рік можуть бути небезпечними / фото ne-dieta.ru

Знайдіть можливість приготувати частування до столу для новорічної ночі самостійно - це зменшить ймовірність того, що на нього потраплять страви недобросовісної обробки, а також неякісні та прострочені продукти.

Такою порадою поділилася лікар-дієтолог Людмила Бабич. Фахівець розповіла про те, які продукти потрібно купувати до святкової зустрічі Нового року особливо ретельно. Без належної обачності такі продукти можуть виявитися небезпечними для здоров'я, повідомляє MedikForum.

Магазинні салати. На думку експерта, виробникам готових страв у свята неможливо втриматися від того, щоб не заощадити на продуктах, адже саме торгівля в святкові дні забезпечує особливо великий прибуток. Магазинні салати на Новий рік можуть бути небезпечними: у них можна знайти прострочені та неякісні продукти, які може не видати смак через заправки, приправи, майонез, які щедро додають у салати.

Відео дня

Червона ікра. Фахівець стверджує, що новорічні свята - легкий спосіб позбутися старих партій ікри, й радить уважно вивчати термін придатності та умови зберігання продукту.

Читайте такожНазвано найнебезпечніші для здоров'я продукти

Нарізки. Експерт переконана, що ніхто не стане робити нарізки зі свіжого якісного м'яса або сиру. Під Новий рік, за словами дієтолога, у торговельних мережах «можуть красиво нарізати й упакувати під плівку продукт, у якого закінчився термін придатності». Але й на хорошій нарізці, особливо з варених ковбас та шинки, при кімнатній температурі швидко починають розмножуватися бактерії, які здатні викликати харчове отруєння.

Алкогольні напої. Купуючи алкоголь, переконайтеся в тому, що це не підробка. Дуже часто за "гучними" назвами криється склад з дешевих компонентів, та ще й присмачених цукром. Для печінки подібне «шампанське» може виявитися дуже небезпечним. Цукор та алкоголь – «убивче» поєднання для органу.

Десерти. Торти й тістечка зі збитими вершками та сметанним кремом можуть зберігатися в холодильнику лише 6 годин. Солодощі із заварним і сирним кремом - до 18 годин у прохолодному місці. Білковий крем витримує зберігання не більше 72 годин. Десерти на Новий рік – одне з найнебезпечніших частувань: у цих виробах можуть швидко розмножуватися бактерії.

Раніше психіатр-нарколог Євген Брюн повідомив, що найбільш правильним вибором у новорічну ніч стане біле сухе вино.