В Україні спалах захворюваності на кір / фото Shutterstock

В Одесі батьки надали медикам підроблену довідку, у тому числі про вакцинацію від кору своєї 3-річної дитини.

Про це у Facebook повідомив заступник директора комунальної установи «Одеський обласний центр швидкої медичної допомоги» Дмитро Самофалов.

За його словами, вчора в одну з амбулаторій батьки 3-річної дитини принесли довідку про щеплення (форма 063) від ТОВ «Клініка «Інтер», яка нібито розташована за адресою Одеса, вул. Прохоровська, 79.

Відео дня

«Згідно з цією довідкою, дитина була щеплена навіть більше, ніж треба. У лікаря амбулаторії відразу виникли підозри... По-перше, батьки дитини завжди відмовлялися від щеплення, а по-друге, щеплення в довідці записано з помилками, і згідно з довідкою дитина трьох років вже двічі вакцинована від кору», - написав Самофалов.

Він зазначив, що медики провели «маленьке розслідування», яке показало, що в Одесі взагалі не існує вказаної адреси (останній будинок на вулиці Прохорівській має номер 77), серії вакцин не відповідають існуючим, а вакцини з такими серіями взагалі не отримували в Одеській області в останні п'ять років.

Читайте такожОзвучено кількість жертв кору в Україні в 2019 році

Крім того, згідно з реєстром ЄДРПОУ, юридична адреса ТОВ «Клініка «Інтер» знаходиться на тимчасово окупованій території - в Луганську. По телефону підтвердили, що це - клініка «Інтер», але, як зазначив чиновник, не змогли надати адекватну інформацію про свої послуги і про те, в яких містах знаходяться їх підрозділи.

За даними Самофалова, аналогічна ситуація в Запоріжжі, де клініка розташована за неіснуючою адресою (вул. Рекордна, 43), і той же лікар - Федоренко Дмитро Миколайович - видає лікарняні.

«Та сама «Клініка» вже фігурує в одній кримінальній справі... В Єдиний реєстр досудових розслідувань від 26 вересня 2018 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів» з приводу листка непрацездатності, але вже в Харкові», - підкреслив чиновник.

Він акцентує, що мова про шахраїв, які видавали підроблені довідки по всій Україні.