Питання: ⠀ Хочу задати питання про вживання малих доз алкоголю при вагітності. Припустимо зрідка випивати кілька ковтків вина, шампанського, здатне це завдати шкоди плоду? ⠀ Відповідь: ⠀ найскладніше для лікаря – це трактування нашими мамами (і взагалі нашими людьми) поняття «зрідка» і «малих доз». Якщо я вам скажу, що зрідка і малу дозу можна, то ви ж будете це зрідка робити раз в день і малою дозою для вас буде 200 грам, а потім ви будете всім розповідати, що Комаровський вам дозволив випити. ⠀ Тому я вам відразу скажу, що ні один лікар в здоровому глузді не скаже, що вам хоч скільки-то можна. Вам не МОЖНА! Анітрохи. Ніколи. Нічого. ⠀ Я розумію, що якщо ви на свій день народження, Новий рік прийміть всередину 50 грамів сухого вина, то нічого з вами не буде, звичайно ж. Але я не хочу, щоб ви це робили. Коротше, я вам забороняю. ⠀ #докторкомаровский #видеоЕОК #шдк #школадокторакомаровского #алкоголь

Публікація від Доктор Комаровський (@doctor_komarovskiy)

Лікар Євген Комаровський розповів, чи можна вагітним жінкам вживати алкоголь.

Відео дня

Читайте такожЛікар Комаровський розповів, якою повинна бути дитяча вечеря

Відповідь на запитання майбутніх батьків він опублікував на своїй сторінці в Instagram.

Багато майбутніх мам ставлять собі запитання, чи можна в малих дозах вживати алкоголь під час вагітності.

Як зазначив Комаровський, у кожної людини різне трактування "малих доз". Тому якщо він зараз скаже "Можна", а для мами мала доза - це, наприклад 200 грам, тоді всі будуть говорити, що він дозволив вагітним пити.

"Тому я вам одразу скажу, що жоден лікар у здоровому глузді не скаже, що вам хоч скількиль можна. Вам не можна! Анітрохи. Ніколи. Нічого", - заявив педіатр.

Раніше лікар, кандидат медичних наук Євген Комаровський розповів про головні ознаки дефіциту кальцію у дитини.