Супрун назвала недієвими кисневі коктейлі / facebook.com/ulanasuprun

Кисневі коктейлі недієві і є "торгівлею повітрям".

Про це пише виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун написала на сторінці в Facebook.

Супрун розповіла, що ідея, що кисень здатен всмоктуватися через шлунок, виникла в Радянському Союзу в 1960 роки. Утім, досліджень, які би підтвердили здатності "дихати шлунком", нема. Крім того, багато кисню шкодить. Підвищення його кількості в організмі призводить до того, що набирають обертів вільнорадикальні ланцюгові реакції, старіння, пошкодження клітинних мембран і ДНК. Додаткове постачання кисню потрібне, до прикладу, пацієнтам із гострою зупинкою дихання.

Відео дня

Читайте такожСупрун зруйнувала міф про хворобу, від якої не існує ліків

"Ми не можемо дихати шлунком чи кишківником. Ми дихаємо легенями, в яких завдяки значній різниці в тиску вуглекислий газ від’єднується від гемоглобіну еритроцитів, а на його місце приєднується кисень. Кисень не переміщається кров’ю у вигляді вільної молекули — це токсичний для нас газ, і його переносять або гемоглобін, або залізовмісні ферменти", - пояснює Супрун.

Супрун наводить у приклад експеримент із лабораторними мишами: "щоб кисень все ж потрапив у кишківник, лабораторних мишок в експерименті понад тиждень тримають в камерах із високим тиском кисню (гіпербаричних камерах). Від цього мишки молодше і здоровіше не стають, але в них змінюється кишкова мікрофлора. В нормі, там живуть бактерії, яким кисень не потрібен".

В одному літрі коктейлю в кращому разі буде 100-150 міліграмів кисню. За добу ж ми вдихаємо 550 літрів чистого кисню, або вдихаємо 4 літри за хвилину. По суті, замість двох літрів кисневого коктейлю, можна просто зробити три глибоких вдихи.

Супрун додала, що найдієвіший кисневий коктейль - це пробіжка парком чи лісом після дощу, або хоча б аеробні вправи у добре провітрюваному тренажерному залі. Саме робота м’язів та серця покращує кровопостачання і збільшує кількість кисню, що потрапляє до нашого організму.

Нагадаємо, раніше Уляна Супрун розповіла, як запастися вітаміном В1.