Питання: ⠀ Синочкові моєму 1.4. Він зовсім не хоче пити звичайну просту воду. Чи потрібно змушувати пити? ⠀ Відповідь: ⠀ Якщо у дитини буде реальна спрага, він обов'язково буде пити. Тобто ваша задача завжди пропонувати дитині рідина. Інше питання в тому, що, якщо дитина відмовився від води, а ви тут же прибігли з компотом або соком, то він і далі буде відмовлятися. Тому ви вже зараз повинні розуміти, що, замінюючи воду солодкими напоями, ви наносите прямої шкоди здоров'ю вашої дитини. Тому, звичайно ж, ваша дитина, дивлячись ваші добрі очі, прекрасно знає, що, відмовившись від води і влаштували істерику, він отримає від вас чудовий солодкий сік. Тому він воду і не п'є. Що робити? Не давати йому альтернативи, давати те, що треба. ⠀ #докторкомаровский #видеоЕОК #шдк #школадокторакомаровского #питво #жага #вода #рідина

Допис, поширений Доктор Комаровський (@doctor_komarovskiy)

Лікар, кандидат медичних наук Євген Комаровський розповів, чи можна змушувати дитину пити воду.

Відео дня

Про це іменитий педіатр повідомив на своїй сторінці в Instagram. Він пояснив, що якщо у дитини буде реальна спрага, вона обов'язково буде пити воду.

Читайте такожЛікар Комаровський розповів, якими ягодами можна підгодовувати дитину (відео)

А якщо малюк розуміє, що за допомогою істерики він зможе отримати солодкий сік, то саме так і буде відбуватися.

"Звичайно ж, ваша дитина, дивлячись у ваші добрі очі, прекрасно знає, що, відмовившись від води й влаштували істерику, вона отримає від вас чудовий солодкий сік. Тому він воду й не п'є", - заявляє Комаровський.

"Тому ви вже зараз повинні розуміти, що, замінюючи воду солодкими напоями, ви завдаєте прямої шкоди здоров'ю вашої дитини", - підсумував лікар.

Раніше Євген Комаровський повідомив, що дітям можна їсти немиті ягоди з дерева, яке росте далеко від дороги й омивається дощами.