При постійних висипаннях фахівці радять пройти медичне обстеження / фото УНІАН

Висипання на шкірі не завжди пов'язані з проблемною шкірою. Іноді прищі – це сигнал про хворі внутрішні органи.

Щоб знати, що відбувається з вашим організмом, варто придивитися, де зосереджені висипання, пише "Здоров'я 24".

Що означають прищі на лобі

Прищі на верхній частині лоба говорять про проблеми з травною системою – товстим кишечником і сечовим міхуром або можуть свідчити про гормональні зміни. При цьому, за словами експертів, прищі на верхній області чола можуть виникати подразнення, наприклад, ви спітніли у головному уборі.

Відео дня

Якщо висипання з'явилися в нижній частині лоба, то людина, ймовірно, страждає від безсоння, сильного стресу або поганої циркуляції крові по організму.

Читайте такожКомаровський розповів про захворювання шкіри, яке практично неможливо вилікувати (відео)

Висип на носі

Прищі на носі показують порушення серцево-судинної системи. Також це може свідчити про погане харчування. Якщо висип на переніссі — значить печінка погано очищає кров.

Акне біля очей

Якщо обсипає прищами біля очей — у вас погано працюють нирки й не вистачає вітамінів.

Висип біля губ

Зверніть увагу на роботу травної системи, якщо у вас прищі біля губ. Тоді можуть виникати запори, розлад шлунку, кишкові коліки.

Ця частина обличчя, як і зона навколо очей, дуже чутлива. Шкіру можуть подразнювати залишки кислих продуктів (лимон або оцет в основі соусів) і викликати запалення. Водночас залишки жирних смажених продуктів можуть блокувати пори. Як результат — висип біля губ.

Прищі на щоках

Прищі на щоках — це сигнал про проблеми зі шлунком або кишечником. При цьому недоліки на правій щоці вказують, що вам слід кинути палити й перестати нервувати. А проблеми на лівій щоці вказують на хвору печінку.

Висипання на підборідді

Прищі на підборідді й нижній щелепі з'являються внаслідок порушення ендокринної системи, хвороб репродуктивних органів і нирок. Прищі в цих частинах особи пов'язані як з менструальним циклом у жінок, так і з хронічним гормональним дисбалансом.

Також це вказує на зловживання кавою або алкоголем й низький імунітет.

При постійних висипаннях фахівці радять пройти медичне обстеження. А також переглянути свій раціон і дотримуватися гігієни — не торкатися немитими руками до обличчя, вмиватися теплою (не гарячою або крижаною) водою вранці та ввечері.