Чоловік помер від ускладнень правця / фото УНІАН

У Волинській області від ускладнень правця помер 43-річний чоловік.

Про це повідомляє ДП «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України».

«19 січня 43-річний житель Локачинського району, котрий перебував на лікуванні з діагнозом «Правець», помер від ускладнень даного захворювання», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У центрі зазначили, що причиною захворювання стало інфікування відмороженої ступні та пізнє звернення за медичною допомогою.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, у світі щорічно від правця помирає понад 160 тис. людей.

Читайте такожНа Полтавщині від правця померла 52-річна жінка

«Навіть у разі застосування найсучасніших методів лікування правцю у розвинених країнах помирає 30-60% госпіталізованих хворих», - додали у центрі.

Довідка. Правець – захворювання, що передається при контакті зі спорами бактерій Clostridium tetani, які живуть у ґрунті та кишковому тракті тварин.

Інфікуватися правцем можна при потраплянні бруду у рану або поріз, внаслідок укусів тварин чи травмування гострими предметами, уламками деревини.

Симптоми правця: стиснення щелеп, м’язові спазми, болісна напруга у всьому тілі, проблеми з ковтанням, «витріщання» очей, головний біль, лихоманка та надмірне потовиділення, зміна артеріального тиску та прискорене серцебиття, ламкість кісток, ускладнення дихання.

Найкращий захист від правця – щеплення і дотримання заходів безпеки.

Профілактичні щеплення проводяться з раннього дитячого віку: у віці 2 місяців, 4-х, 6-ти. Ревакцинація – у 18 місяців, в 6 та 16 років, надалі – кожні 10 років.