У нічний час виробляється "антидіуретичний гормон" / Скріншот

Відомий український лікар Євген Комаровський відповів на запитання батьків, що робити, якщо їхній 3-річний син ніколи не прокидається вночі в туалет. Навіть у тому випадку, якщо перед сном нап'ється води або узвару.

Читайте такожКомаровський пояснивши, чи може лікар на прийомі заразити немовля

"Дитина 3 роки, яка не справляє нужду по ночах, у якої немає скарг, немає проблем. Ну, врешті-решт, якщо вам жахливо страшно, вам хочеться переконатися, що вона остаточно нормальна, зробили аналіз сечі, зробили УЗД нирок і сечового міхура, переконалися, що все гаразд, остаточно заспокоїлися", - написала педіатр на своїй сторінці в Instagram.

Відео дня

У нічний час виробляється "антидіуретичний гормон", він скорочує процес виділення сечі. Іноді це формується у п'ять років, іноді в три роки.

"Вам пощастило – все вчасно, нормально фізіологічно розвивається, розкішна, класна дитина", - заспокоїв Комаровський батьків хлопчика.

Питання: ⠀ Синові 3,5 роки. Він ніколи не прокидається вночі в туалет. Навіть якщо перед сном нап'ється води або узвару. Вранці, коли встаємо в садок, йде в туалет нормально, без болю, не скаржиться. Вдень ходить в туалет з нормальною частотою. Скажіть, наскільки це нормально, що вночі його не турбує повний сечовий міхур? ⠀ Відповідь: ⠀ Дитина 3 роки, який не справляє нужду по ночах, у якого немає скарг, немає проблем. Ну, врешті-решт, якщо вам жахливо страшно, вам хочеться переконатися, що він остаточно нормальний, зробили аналіз сечі, зробили УЗД нирок і сечового міхура, переконалися, що все нормально, остаточно заспокоїлися. ⠀ В нічний час виробляється гормон, який називається «антидіуретичний гормон», який скорочує процес виділення сечі. Іноді це формується в п'ять років, іноді в три роки. Вам пощастило – все вчасно, нормально фізіологічно розвивається, шикарний, класний дитина. ⠀ Не шукайте у дітей хвороби. Вчіться радіти вашим дітям. ⠀ #докторкомаровский #видеоЕОК #шдк #школадокторакомаровского #детскийсон #дитина #понужде

Публікація від Доктор Комаровський (@doctor_komarovskiy)

Раніше лікар Комаровський пояснив, що нежить, який не проходить протягом двох місяців, не можна вилікувати виключно крапельками у ніс. Тим більше місцевим використанням антибіотиків.